Papara hesap inceleme: Papara hesabı neden incelemeye alınır?

Selam Paparalı👋🏻

Son dönemde Papara Kullanıcı Destek Merkezi kanallarına gelen “Papara hesabı incelemeye alındı ne demek”, “Papara hesabı neden incelemeye alınır?”, “Papara hesabınız incelemeye alınmıştır ne anlama geliyor?” gibi soruların artışını fark ederek seni bu konuda aydınlatmak istedik.

Bu gönderide Papara hesap incelemeye dair sık sorulan soruların yanıtlarını bulabileceksin. Papara hesabı incelemeye alındı hatasının sebeplerini merak ediyorsan okumaya devam et.

Papara hesabı incelemeye alındı ne demek?

Papara hesabı incelemeye alındı hatasının sebebi, genellikle hesabında Papara risk ve uyum ekiplerinin kontrollerine takılan olağandışı bir hareket görülmesidir. Şayet şüpheli bir işlemde bulunmadıysan, Papara hesabına şüpheli para girişi, Papara hesabından şüpheli para çıkışı olduğunu düşünmüyorsan, endişe etmene gerek yok. Bu durum, senin güvenliğini korumak ve yasal uyumu sağlamak için hayata geçirdiğimiz bir prosedürdür.

Biliyorsun, Papara 6493 sayılı yasa kapsamında kurulmuş bir elektronik para ve ödeme hizmetleri kuruluşu olarak, 5549 sayılı yasa kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu yükümlü kuruluşları arasında yer alıyor.

Papara hesabı neden incelemeye alınır?

Papara’ya giriş yapmaya çalıştığında “Papara hesabı incelemeye alındı”, “Papara hesabınız incelemeye alınmıştır”, “Papara güvenlik birimince hesabında inceleme yapılmaktadır” gibi uyarılarla karşılaşıyorsan, yüksek olasılıkla hesabında daha önce olmayan, olağandışı bir durum tespit edilmiştir.

Papara’yı olağan bir biçimde kullandığını düşünsen bile, çok sık işlem yapman, hesap ortalamalarından daha yüksek hacimli işlem yapman, tek bir platformda tekrar eden harcamalar yapman, Papara hesabının incelemeye alınmasına sebep olabilir. Öte yandan eğer Papara’da ilk kez hesap açıyorsan ve kimlik doğrulama sürecinde bir problem yaşandıysa, hesap sahibinin gerçekten sen olduğunu anlamak ve Papara’da kimliğini doğrulamak için hesabını inceleme altına alabiliriz.

Unutma, bu süreci gerçekleştirdiğin işlemlerin bilgin dahilinde olup olmadığını anlamak, hesabının kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmediğinden emin olmak ve seni korumak için yürütüyoruz.

Papara hesap incelemesi ne kadar sürer?

Papara risk ve uyum ekipleri, Papara hesap incelemesi sürecini en kısa sürede tamamlamak için çalışır. Sürece dair daha fazla bilgi almak için bize aşağıdaki kanallardan ulaşabilirsin:

destek@papara.com
0850 340 0 340

5 Beğeni