Papara hesabımda 2 tane kart (Black ve Teal card) aktif ettim fakat hesabım sözleşmeli olmadı. Bu bir hata mıdır. Yaşım 13.
Merhaba @Atanoyan
Müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek konu hakkında inceleme başlatabilirsin.
destek@papara.com
0850 340 0 340
Bizde de aynı sorun var müşteri hizmetleri hiç birşey yapamiyor
merhaba @Atanoyan ,
öncelikle topluluğa hoşgeldin.
geçtiğimiz günlerde sözleşmeli hesaba geçme aşamalarında bir güncelleme oldu.
18 yaşın altında olan kullanıcılar için veli izni getirildi. velin tek seferliğine izin verirse sözleşmeli hesaba geçiş sağlayabilirsin.
esenlikler.
Merhabalar; @hatca-33
Eğer sorunu siz yaşıyorsanız müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.
Eğer çocuğunuz sorun yaşıyorsa çocuğunuza Papara kullanabilmesi için velisi olarak izin vermeniz gerekmekte.
Papara'ya aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsin. ⬇️ Bana tıkla!
destek@papara.com
0850 340 0 340
arkadaşımın hesabı onaylıydı ve içeride para varken hesaptaki onay kalktı şuan onaysız hesap sayılıyor kimliğinde fotoğraf olmadığı için kabul etmiyor yardım eder misiniz
Selam @hatca-33 Topluluğa Hoşgeldin
Biraz geç oldu ama kusura bakma lütfen
- Papara Card’a başvurarak sözleşmeli hesaba geçebilir ve daha yüksek limitlerden faydalanabilirsin.
- Sözleşmeli hesap ile sahip olabileceğin ayrıcalıklar burada yazıyor.
Eğer başvuran kişi 18 yaş altı ise yasa gereği veli onayı zorunluluk haline getirildi.
Veli Onayı İle İlgili Yasa
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para İhracı ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik
MADDE 5
(5) Anonim ön ödemeli araçlar hariç olmak üzere, ergin olmayan kişilere ön ödemeli araçların ilk ihracı ile elektronik para hesaplarının açılması esnasında ergin olmayan kişinin yasal temsilcisinin izninin alınması, alınan iznin kayıt altına alınması ve bunlar için gerekli prosedürlerin oluşturulması gereklidir.
(6) Anonim ön ödemeli araçlar hariç olmak üzere, kuruluş tarafından ergin olmayan kişilere sağlanan ön ödemeli araçlar ile yapılan harcamaların, ön ödemeli aracın ilk ihracı ile elektronik para hesaplarının ilk açılması esnasında izni alınan yasal temsilci tarafından takip edilmesini sağlayacak uygulamaların geliştirilmesi ve bu kişilerce talep edilmesi halinde kullanıma sunulması gereklidir.”
Veli onayını geçmek için yapılması Gerekenler
- Anne/babanın ya da yasal temsilcinin cep numarasını yazıyorsun, Papara hesabı varsa onay için bildirim gidiyor, tıklayıp onaylıyor. Yoksa hesap açması gerekiyor.
Anne veya babadan birisi olması yetiyor. - Yeni onaylayanlarda veli doğrulaması gerekli. Eski hesap da olsa onaylanmamışsa hesap onayı adımında yine etkileniyor olacak.
Daha Fazla Bilgi Ve Yardım İçin ;
destek@papara.com
0850 340 0 340
Paparalı Günler Dilerim
Aynı sorunu bende yaşıyorum ve müşteri hizmetleri gram yardım etmiyor.Velimin onayı var zaten bana hala veli onayı gerekli diyorlar kafayı yicem