18 yaşıma girdiğimden beri kendi adıma olmayan banka hesaplarından para alamıyorum. Bana para gönderdiklerinde kendilerine geri iade geliyor ve bankalarına gelen iade açıklamalarında “Kişiler farklı” ibaresi var.
Müşteri hizmetlerine bağlandığımda bana 18 yaş üstü kişilerin kendisine ait olmayan banka hesaplarından para alabilmesi için NFC doğrulamalı olmaları gerektiği söylendi. Ben hesabı açtığımda 18 yaş altıydım ve NFC doğrulamalı şekilde kullanıyordum. Kısaca NFC doğrulamasını ben zaten 18 yaşıma girmeden yapmıştım. Ayrıca benimle aynı şartlarda olan kardeşim de Papara kullanıyor, ikimizinki de sözleşmeli hesap, ikimiz de kimlik ve yüz doğrulaması yaptık, ancak bu sorun sadece bende var.
Belirttiğim nedenlerden dolayı bir sistem hatası olduğunu düşünüyorum. NFC doğrulamamın halihazırda olmasına rağmen başka banka hesaplarından para alamıyorum.
İletmiş olduğun konu ile ilgili talebini oluşturduk. İşlemin ile destek ekiplerimiz en kısa sürede ilgilenecek ve sonuçlandığında Papara hesabına kayıtlı e-posta adresin üzerinden geri dönüş yapacaktır. E-posta adresini ara ara kontrol etmeni rica ederiz.
Tarafınızdan geri dönüş sağlandı. Bana NFC doğrulamamın destek tarafından yapıldığı belirtildi. Desteği zamanında uygulamadan canlılık doğrulaması yapamadığım için aramıştım, bir türlü kabul etmiyordu, herhalde orada bir manuel doğrulama yaptılar ve bu doğrulama NFC doğrulamamın da manuel yapılmasına neden oldu. Ben aslında canlılık doğrulaması yapmadan önce NFC’yi kendim telefonumdan yapmıştım. Sadece canlılık doğrulaması için destek almıştım. Bundan dolayı sistemde bir hata olduğunu düşünüyorum.
En azından uygulamaya zamanında destek tarafından doğrulanmış kişiler için mutlaka NFC doğrulamasını tekrar yapabilme seçeneği eklenmeli. NFC doğrulaması gereken özellikler benim için Papara’nın en önemli özellikleri.
Talebin ile ilgili yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde detaylı olarak bilgilendirme yapılmıştır.
Papara’da 18 yaş altı sözleşmeli hesap sahibi kullanıcılarımız ve NFC ile kimlik doğrulaması yapan kullanıcılarımız başka kişilere ait banka hesaplarından para alabilir. Para yatırımı yaparken işleminin açıklama kısmına mutlaka Papara numaranın yazılması gerekmektedir.
Bununla birlikte Papara’yı beklentilerin ve ihtiyaçların doğrultusunda geliştirmeyi sürdürüyoruz. Bu talebini ilgili ekiplerimize ilettik