Yakın zamanda sanal kartım ile harcama yaptım ama iade durumu oldu. Parayı iade ettiler ama hâlâ hesabıma yansımadı. Bu kadar uzun sürmesi beni Papara’dan sogutmuş durumda. Bir sonraki harcamalarımı Papara ile yapar mıyım emin değilim çünkü o para gelmediği için almam gerekeni alamıyorum. Tam anlamıyla paramı rehin alıp kullanıyorsunuz
Merhaba @yasinsivas0451
Bankaların veya ödeme kuruluşlarının yasal zorunluluğu olan bekletme politikası kaldırılamaz, ayrıca belirtmek isterimki şuana kadar yaptığım bütün kart harcamalarımda iade bekletme süresi benim kullandığım banka ve ödeme kuruluşları arasında en kısa olan 2. uygulama olduğunu belirtmek isterim.
İade yapılmasının üstünde 7 iş günü geçti ise alışveriş yaptığınız işletmeden referans numarası veya iadeyi doğrulayabilecek bir belge isteyiniz belgeyi paparaya mail aracılığıyla gönderin ardından sizlere bir geri dönüş yapılacaktır.
Bir bankanın aksine papara kullanıcıların hesaplarında bulun paranın tamamnını(bankalarda bu oran %20) merkez bankasında kişinin adına açılmış olan hesplarda tutar yani demem o ki bir kullanıcının hesabında olan paraya papara hiçbir müdahelede bulunamaz rehin alamaz kullanamaz.