IBAN üzerinden para transferi

Merhaba Yapıkredi veya Ziraat bankası üzerinden bana IBAN ile yapılacak bir para transferinden ücret kesimi yapılır mı acaba?

2 Beğeni

Merhaba @Lausre :wave:

Ziraat bankası ve yapı kredi farklı kurum ibanlarına para transferi yapılmak istendiğinde ücret kesimi banka tarafından yapılmaktadır. Papara tarafında herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Ücretsiz yatırmak için uygulama içerisinde bulunan yatır kısmından Havale/EFT seçeneğini seçip ardından hangi bankadan göndereceğini seçtikten sonra o IBAN’a gönderim yapıp açıklama kısmına papara hesap numaranı yazıp gönderim sağlayabilirsin.

2 Beğeni

Peki birinin bana para göndermesi için açıklamaya papara numaramı yazmasını gerek var mı acaba?

1 Beğeni

Merhaba @Lausre topluluğa hoşgeldin.

Papara, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından denetlenen bir elektronik para kuruluşudur. TCMB Papara’yı şu anda yalnızca FAST sistemine eklediğinden EFT ile hesabına para yatırma işlemi şimdilik gerçekleşmeyecektir.

Hesabına para gönderecek kişilerden parayı EFT olarak değil FAST olarak göndermesini rica edersen para hesabına geçecektir.

FAST sistemini daha iyi kullanabilmek için hesabına kolay adres tanımlaman senin için faydalı olacaktır. E-posta, Telefon Numarası, Kimlik Numarası ve Pasaport Numarası gibi bilgilerine kolay adres tanımlayabilirsin. Ayrıca bazı bankalardan FAST işlemi IBAN ile algılanmadığından dolayı kolay adres kullanman durumunda doğrudan FAST ile paran hesabına geçer, işlemlerin daha hızlı ve basit şekilde tamamlanır. IBAN numarası paylaşmak yerine hızlıca tanımladığın bilgiyi paylaşarak hesabına para gönderilmesini sağlayabilirsin.

FAST sistemi üzerinden sana para gönderilmesi durumunda açıklamaya ek olarak bir bilgi yazılmasına gerek bulunmaz.

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

3 Beğeni

Merhaba topluluğa hoş geldin :wave: @Lausre ,

Yeni gelen iban özelliği ile artık yazmasına gerek yok.

1 Beğeni