Banka hesabından ibanla papara hesabına para gönderebilir miyim?

Bir banka hesabindan kendi hesabıma para göndermekte gerçekten zorlanıyorum gönderen kişinin paparasi yok, malum paparaya IBAN özelliği geldi, banka hesabından kendime IBAN yoluyla para göndermek istiyorum ama böyle bir banka ibani yok diyor lütfen yardimci olun ne yapabilirim

Merhaba @Ekrem topluluğa hoşgeldin.

Papara, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın verdiği onaylar sonucunda FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sistemine eklendi.

Para göndermek için kullandığın bankanın FAST sistemini kullanabiliyor olması ve FAST ile para gönderebiliyor olması gerekiyor.

Havale - EFT seçenekleri üzerinden yapacağın IBAN ile para yatırma işlemleri TCMB tarafından Papara henüz EFT sistemine eklenmediği için geçmeyecek ve iban tanınmayacaktır.

Parayı FAST sistemi üzerinden gönderip lütfen tekrar dene. Sana para gönderecek kişilerin de parayı FAST ile göndermesini rica et.

Ayrıca eskiden olduğu gibi hala para yatırma işlemlerini Yatır sekmesinde bulunan Papara IBAN bilgileri üzerinden kendine ait bir banka hesabından gerçekleştirebilirsin.

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

4 Beğeni