Papara, iOS Uygulama Ayarlarındaki Dil Seçeneğini Takip Etmiyor

Merhaba :wave:,

Bir süre önce buradaki birkaç gönderinin altına ekran görüntüsü atmak için İngilizce olarak kullandığım Papara uygulamasını Türkçe’ye çevirmek istemiştim. Alışkanlık olarak iOS’un sistem ayarlarına girdim ve oradan Papara’yı seçtim. Burada dil seçeneği olduğunu görünce dil değişikliği yapabildiğim için sevinmiştim, ama değiştirdiğimde uygulamanın dili Türkçe olmamıştı. Papara’nın kendi ayarlarına baktığımı ve dil değiştirme seçeneğini görmediğimi düşünüyordum, halbuki varmış… Bunu sonradan öğrendim. Ama yine de sistem ayarlarındaki dil seçeneği ile Papara uygulamasındaki dil seçeneği neden birbirini takip etmiyor? Takip etmeyecekse de birinden biri standart olmalı. Bazı uygulamaların sistem ayarlarında bu seçeneği hiç görmüyorum, çünkü uygulamalarının içinden değişiyor veya çoklu dil desteklemiyor, bazıları da sadece buraya koyuyor, o yüzden elim buraya alıştı, ilk buraya bakıyorum. Bu bir iOS standartı olduğu için uygulamanızı bu yönde geliştirmeniz mümkün olabilir mi? Küçük ama güzel bir ayrıntı olur :blush:

Artı olarak, Apple kendi yayınladığı bir haberde de bu karışıklıktan bahsetmiş, “karışıklığı öncelemek için uygulamanızdaki UI’ı silebilir ve kullanıcıları sistem ayarlarına yönlendirebilirsiniz” demiş, bu biraz Apple işi geldi tabii ki, uygulamada olan bir şeyi silmek… Ama belki sistem ayarlarındakini silmenin yolu, veya o ayar güncellendiğinde uygulamanın o ayarı kontrol etmesinin bir yolu vardır.

Uygulamayı hangi araçlar ile yazdınız ve çoklu dil için hangi kütüphaneyi kullandınız bilmiyorum ama belki o kütüphanenin ayarlarında böyle bir seçenek vardır…

5 Beğeni

selam @eggsy :wave:
Öncelikle önerini okudum ve demek istediğini anladım çok güzel bir ayrıntıya parmak basmışsın dediğin gibi ikisinden biri stabil olabilir ya da app uygulamasındaki ayarları sistem ayarlarına yönlendirebilirler ya da ikisini de papara uygulaması için aktive edebilirler bundan sonrası papara ekibine kalmış. Önerin için tekrardan teşekkürler dostum :heart:, Papara Ekibi isteğini değerlendireceğinden emin olabilirsin.
Yinede Talebin İçin Buradaki Maile Mail Atıp Talebini Doğrudan Ulaştırabilirsin

1 Beğeni