Merhabalar, öncelikle detay vereceğim.
-
Ödeme işlemlerinde genellikle ödemeyi çeken şirket, bankaya bir kaç bilgi gönderir. Bunlar; işlem açıklaması, istenen ücret vb. olabilir. Bunu zaten Papara ile bir yere ödeme yaptığımızda işlem ücretini ve açıklamasını görebiliriz. Anca benim merak ettiğim şu; Papara, bazı şirketlere yapılan ödemeleri (Spotify vb.) abonelik olarak değerlendiriyor ve kartın abonelikler bölümüne ekliyor. Bazen ise gerçekten abonelik olmayan bazı ödemeleri de abonelik olarak ekleyebiliyor. Sorum şu ki, Papara bir işlemin abonelik olup olmadığını nasıl ayırt ediyor, bunun arka plandaki tekniğini de merak ediyorum.
-
Farklı bir noktadan bakacak olursak, ben bir ödeme işlemcisi olarak, müşterilerimin Papara kartlarıyla ödeme yaptıklarında, Papara hesaplarında benim sitemde yapılan işlemi abonelik olarak görmesini istiyorum. Bunun için işlem açıklamasına herhangi bir etiket vb. mi eklemem gerekir, örn: /SUBSCRIPTION gibi?
-
Veya her şey sandığımdan daha basit mi ilerliyor? Papara yalnızca bazı siteleri abonelik olarak işaretliyor ve o sitelerden gelen, abonelik olsun veya olmasın tüm ödemeleri abonelik olarak mı algılıyor?
Cevap için şimdiden teşekkürler.