Merhabalar,
Dün araç kullanırken arka arkaya gelen bildirimlerle Papara sanal kartımla yurtdışından arka arkaya işlem yapıldığını farkettim. Hesaptaki para bitene kadar birkaç harcama yapıldı.
Hemen ardından kartı kapattırdım ancak işlem itirazı konusunda telefonda konuştuğum agent arkadaş bana hiç anlam veremediğim yönlendirmelerde bulundu. Örneğin: bu işlemlerin nerede yapıldığına bakıp, o transaction’ın yapıldığı merciiye benim itiraz etmem, bu itirazdan sonra Papara’ya durumu bildirmem vs…
Şimdi burada iki ana konu var:
1.) Öncelikle yapılan harcamaların dekontlarında satış noktası bilgisi yok. Örneğin 49,33TL’ye Tales of Knight açıklamasıyla bir harcama yapılmış. Ama nerede yapılmış bu bilgi dekontta yok. Referans yahut Provizyon nosuyla bu detayı görüp göremediğini sorduğumda agent arkadaş da göremediğini söylüyor. Dolayısıyla benim dünyanın neresinde harcandığını bilmediğim bir meblağı NEREYE şikayet etmem bekleniyor acaba
2.) 25+ senedir internette fink atan biri olarak önceki deneyimlerime istinaden (5-6 sene kadar önce Amazon üzerinden Garanti sanal kartımın patlatılması, örneğin) birey olarak itiraz edildiğinde “lütfen bankanızla görüşün” yönlendirmesinin alındığını anımsıyorum. Yani normal şartlarda bankaya “kart bilgilerim çalınmış, şu şu şu işlem de benim değil” bilgisini veriliyor ve süreç başlıyor. Burada ise 2 gündür neyi beklediğimi bilmeden bekliyorum. Birileri galiba mail mi atacakmış?
Konuya ve sürece dair bilgisi olan biri aydınlatabilirse çok sevinirim.