İstek limiti aşıldı hatası

papara hesabım onaylı bir hesap (benim hesabımı onaylayan velimin hesabı sözleşmeli) sözleşmeliye geçirmek için destek hattını aradım sözleşmeli hesaba geç diye bilirim geldi ona tıklıyorum ama görselde bulunan hatayı vermektedir lütfen yardım edin

Merhaba @kuzeyk078 :wave:t2:

İletmiş olduğun konu ile ilgili talebini oluşturduk. İşlemin ile destek ekiplerimiz en kısa sürede ilgilenecek ve sonuçlandığında Papara hesabına kayıtlı e-posta adresin üzerinden geri dönüş yapacaktır. E-posta adresini ara ara kontrol etmeni rica ederiz.

aynı sorunu ben de yaşıyorum hesabım veli onaylı tüm bilgilerim de doğru ancak benzer hataları veriyor,sözleşmeli hesaba geçmek istiyorum.

1 Beğeni

Merhaba @ardaerzincanli1020 :wave:t2:

Talebin ile ilgili destek ekibimizin hesabına kayıtlı e-posta adresin üzerinden geri dönüş yaptığını ve sözleşmeli hesaba geçtiğini görüntüledik. Hesabını güzel günlerde kullanmanı dileriz :heart:

Aynı hatayı bende yaşıyorum nfc ile doğrulayacak iken istek limitini aştınız diyor

Merhaba @elcimmain :wave:t2:

Talebin ile ilgili yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde detaylı olarak bilgilendirme yaptık.

NFC destekli bir cihaz üzerinden giriş yaparak sadece NFC tarama ve Canlılık Taraması yaparak hesabını sözleşmeli hesaba geçirebilirsin. Papara hesabın üzerinden Hesabım>Sözleşmeli Hesaba Geç menülerini takip ettiğinde belirttiğimiz iki adımla karşılaşacaksın. Bu iki adımı tamamladığında hesabın sözleşmeli olacak :pray: