Yanlış ibana para attım

Yanlış ibana para attım paramı nasıl geri alabilirim

2 Beğeni

Merhaba @alamettintumurlenk83;

Eğer Paparaya ait bir IBAN 'a hatalı şekilde para transferi yaptıysan (açıklama kısmına Papara numaranı yazmadıysan) paran hesabına iade edilecektir.

Fakat Papara 'ya ait bir IBAN 'a değil de, başka bir kişi veya kuruma ait IBAN 'a para transferi gerçekleştirdiysen durum bizim kontrolümüzde olmuyor maalesef ki.

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki maddeleri incelemende fayda var:

  • Öncelikle hiç vakit kaybetmeden bankanın müşteri hizmetleri servisi aranarak, yanlış hesaba para transferi yapıldığı bildirilmeli.

  • Eğer hesabın sahibi ile para gönderen aynı bankanın müşterisi ise; banka ile direkt iletişime geçerek konu hızlıca çözüme kavuşturulabilir. Fakat kişiler aynı bankanın müşterisi değilse işler biraz daha uzayacaktır.

  • Yatırılmış olunan paranın miktarı fazla ise çağrı merkezi aranarak, para aktarılan yanlış hesabın bloke edilmesi talep edilebilir. Bu süreç mümkün olduğunca hızlı bir şekilde uygulanmalıdır. Çünkü para iade edilirken karşı tarafın gönderilen tutar ile yapmış olduğu harcamaların iadesi gerçekleştirilememektedir.

Herhangi bir konuda destek almak istersen Papara Müşteri Hizmetlerinden de yardım alabilirsin. Aklına takılan bir soru olursa burada olacağız.

Papara İletişim & Destek

:globe_with_meridians: Papara İletişim Sayfası
:email: Papara E-posta: destek@papara.com
:phone: Papara Müşteri Temsilcisi: 0850 340 0 340
:thought_balloon: WhatsApp Destek Hattı: 0850 340 0 340

3 Beğeni

Eşimin ziraatbankası hesabından paparadan iban numarası alarak attım ama açıklama yerine papara numarası değilde kendi adımı soyadımı yazdım netice ne olır para ne zaman iade edilir

1 Beğeni

Merhaba @mavimar56 :wave:

Açıklama kısmına papara hesap numaranızı yazmadıysanız paranız banka hesabınıza gün içerisinde iade edilir bankanızın bekletme politikasına göre 3 veya 5 iş günü içerisinde tutarınız banka hesabınıza yansır.

3 Beğeni