PAPARA PARANIN HESAPTAN ÇIKIŞ BLOKESİ

Merhaba,uzun zamandır sizlerle ailecek çalışıyor ve verimli bir hizmet alıyoruz. Öncelikle ülkemizin FİNTECH pazarında ki başarınızı taktir ediyor,başarınızın ulusal pazardada yayılması dileklerimi iletiyorum.

Ben ve eşim black card kullanıcısıyız. Ve tabiri caiz ise kayın pederin ve kayın annem de bu kartları beğendi ve uygulamayı kullanmak istedi.
Bunun üzerine babamın telefonuna uygulamayı yükleyerek gerekli kimlik doğrulama işlemlerini ve onaylama işlemlerini anlattım.
Hesabı onayladık ve son aşama olan hesaba banka hesabından para atma kısmına geçtik. Bunuda tamamladıktan sonra çok garip bir şekilde uygulamadan atmaya ve hesabın içindeki paranın çıkışına engel olmaya başladı.
Hesap onaylandı ve herşey hazırdı fakat içindeki parayı asla dışarı atmaya izin vermedi. sanırım babam ile ilgili yada cihazı ile ilgili diyerek annem e aynı işlemleri yaptık fakat ondada aynı sorun oldu. paparayı aramalarını söyledim ve yanımda aradılar,fakat müşteri hizmetleri bunun nedenini bilmediklerini,mail atmamız gerektiğini söyledi. mailde attılar bu sefer birton evrak vs istendi,bu insanlar tabiri caiz ise 60 yaş üstü insanlar ve selfie gibi detayları paylaşmamakta ısrarcılar. kısacası konuda,hesaplarda öyle kaldı fakat ben ve eşim hesap açarken böyle bir sorun ne yaşadık ne duyduk. forumlarda araştırdım ve bunun bir çıkış blokesi olduğunu öğrendim ama buna neden olan unsuru ne siz nede çağrı merkezi bizimle paylaşmadan ciddi kişisel verilerin talebine başvurdular. Bu konuya istinaden sorularım aşağıdakilerdir;
1- ) Paparaya atılan paraya papara nasıl el koyabilir ? Bu parayı transfer etmesini nasıl kilitleyebilir ?

2- ) Papara bir Fintech kuruluşu ve masak gibi kurumların denetiminde. Bugüne bugün hiçbir banka kuruluşu selfie-kimlik vb ciddi kişisel verileri talep etmemiş iken,papara bu tarz bu politikaya neden başvuruyor ? bunun yerine bazı bankalar gibi görüntülü teyid yöntemini neden kullanmıyor ?

3- ) Bu sorunu annem ve babamda yaşadık evet ama görüyorum ki birçok kişi yaşamaya başlamış,bunun sebebi nedir ? artık hesap açımlarında sabit olarak bu politikamı işleyecek ?

4- ) Ortada hiçbir sebep yokken şahsın bankasından uygulamaya ilettiği paraya neden çıkış engeli koyuluyor ? korkmalımıyız ?

Teşekkürler,iyi çalışmalar

Merhabalar @Jag :hugs:

Yaşanan bu olumsuz durum için üzgünüz.

Öncelikle belirtmek isterim ki, bu yazıda paylaşacaklarım kendi şahsi fikirlerimdir. Sorularınızı elimden geldiğince yanıtlamak, yaşanan bu olumsuz durum için aksiyon almak için gidebileceğiniz yollar hakkında fikir sahibi olmanız açısından iletişim kurmaktayım.

İcra ve haciz gibi bir durum söz konusu ise, hesabın bloke işlemi bankalarda olduğu gibi Papara’da da benzer bir yasal düzenlemeye tabi olduğu için bloke uygulanabilir. Bunun haricinde, hesapta şüpheli bir işlem söz konusu değilse herhangi bir blokaj uygulanmaz. Hesaptaki bakiye bloke edilmemiş olabilir, başka bir ağa bağlanarak veya alternatif cihazlarda giriş yaparak test etmenizi tavsiye ederim. Blokaj uygulandığından eminseniz, Papara Destek ekibine konu ile alakalı mümkün olan bütün detayları içeren bir destek talebi göndermeniz gerekmekte.

Bankaların selfie-kimlik gibi verileri talep etmediği aslında pek doğru değil. Örneğin bir bankada hesap açmak istediğinizde, şubede bulunmanızın yanı sıra kimlik de dahil olmak üzere bir çok evrak sunmanız gerekiyor. Ayrıca bahsettiğiniz gibi Papara bir banka değil. Bazı basit sayılabilecek kişisel verileri eline geçiren kötü niyetli kişilerin önüne geçmek ve kullanıcıların zarar görememesi adına titizlik gösterilmekte. Gerekli güvenliğin en doğru şekilde sağlanması için bu şekilde bir yol izleniyor.

Çok daha fazla çalışana ve her şehirde fiziki şubelere sahip Bankalara kıyasla, Fintech şirketleri için görüntülü teyit pek olası bir çözüm olmuyor maalesef. Fakat bu özelliğin Papara’ya eklenmesi çok güzel olurdu. Fikrinizi ekip arkadaşlarıma ileteceğim :slight_smile:

Papara tarafında bu tarz bir sorunla karşılaşıldığını ilk defa görmekteyim. Yaşanan bu olumsuz durumun sebebi hakkında merak ettiklerinizi destek@papara.com adresine attığınız maile ekleyerek, en doğru cevaba ulaşabilirsiniz.

Blokaj uygulandığına eminseniz, haciz/icra gibi yasal bir sebebin olup olmadığı ile alakalı mutlaka iyi bir araştırma yapmanızı öneririm. Papara veya herhangi bir ödeme kuruluşu, yasal bir durum söz konusu olmadan hesaptaki bakiyeye sebepsiz yere blokaj uygulayamaz.

Konu ile alakalı en doğru çözüm, Papara Destek Ekibi tarafından sunulacaktır. Lütfen konu ile alakalı bütün detayları, istenen doğrulama adımlarını eksiksiz tamamlayarak şeffafça Papara Destek Ekibi ile paylaşın.

Umarım kafanızdaki soru işaretlerini giderebilmişimdir.

Kendinize çok dikkat edin, sağlıkla kalın :hugs:

8 Beğeni