Merhaba,uzun zamandır sizlerle ailecek çalışıyor ve verimli bir hizmet alıyoruz. Öncelikle ülkemizin FİNTECH pazarında ki başarınızı taktir ediyor,başarınızın ulusal pazardada yayılması dileklerimi iletiyorum.
Ben ve eşim black card kullanıcısıyız. Ve tabiri caiz ise kayın pederin ve kayın annem de bu kartları beğendi ve uygulamayı kullanmak istedi.
Bunun üzerine babamın telefonuna uygulamayı yükleyerek gerekli kimlik doğrulama işlemlerini ve onaylama işlemlerini anlattım.
Hesabı onayladık ve son aşama olan hesaba banka hesabından para atma kısmına geçtik. Bunuda tamamladıktan sonra çok garip bir şekilde uygulamadan atmaya ve hesabın içindeki paranın çıkışına engel olmaya başladı.
Hesap onaylandı ve herşey hazırdı fakat içindeki parayı asla dışarı atmaya izin vermedi. sanırım babam ile ilgili yada cihazı ile ilgili diyerek annem e aynı işlemleri yaptık fakat ondada aynı sorun oldu. paparayı aramalarını söyledim ve yanımda aradılar,fakat müşteri hizmetleri bunun nedenini bilmediklerini,mail atmamız gerektiğini söyledi. mailde attılar bu sefer birton evrak vs istendi,bu insanlar tabiri caiz ise 60 yaş üstü insanlar ve selfie gibi detayları paylaşmamakta ısrarcılar. kısacası konuda,hesaplarda öyle kaldı fakat ben ve eşim hesap açarken böyle bir sorun ne yaşadık ne duyduk. forumlarda araştırdım ve bunun bir çıkış blokesi olduğunu öğrendim ama buna neden olan unsuru ne siz nede çağrı merkezi bizimle paylaşmadan ciddi kişisel verilerin talebine başvurdular. Bu konuya istinaden sorularım aşağıdakilerdir;
1- ) Paparaya atılan paraya papara nasıl el koyabilir ? Bu parayı transfer etmesini nasıl kilitleyebilir ?
2- ) Papara bir Fintech kuruluşu ve masak gibi kurumların denetiminde. Bugüne bugün hiçbir banka kuruluşu selfie-kimlik vb ciddi kişisel verileri talep etmemiş iken,papara bu tarz bu politikaya neden başvuruyor ? bunun yerine bazı bankalar gibi görüntülü teyid yöntemini neden kullanmıyor ?
3- ) Bu sorunu annem ve babamda yaşadık evet ama görüyorum ki birçok kişi yaşamaya başlamış,bunun sebebi nedir ? artık hesap açımlarında sabit olarak bu politikamı işleyecek ?
4- ) Ortada hiçbir sebep yokken şahsın bankasından uygulamaya ilettiği paraya neden çıkış engeli koyuluyor ? korkmalımıyız ?
Teşekkürler,iyi çalışmalar