Papara Onaylı Hesap İçin Veli Onayı

Merhabalar ben 18 yaşımın altındayım ve papara hesabı açtım, onaylı hesaba geçiş yapmak istiyorum fakat veli onayı denen bir şey gelmiş. Annemin veya babamın da paparalı olması ve hesap da onaylı olması gerekiyormuş bunun için, fakat annem de babam da papara hesabı açmak istemiyor, kullanmayacağım bir kart için o kadar bilgi veremem diyorlar. Ailede paparalı olan tek kişi 19 yaşındaki ablam fakat ablamı da velim olarak giremiyorum. Lütfen bu soruna bir çözüm getirin, benim gibi mağdur olan çok arkadaşım var ve çoğunun paparalı bir abisi veya ablası da yok.

Merhaba, Topluluğuna Hoş Geldin @Schwazel :raised_hand_with_fingers_splayed:

Yeni düzenlemeler sonucu 13-18 yaş arası yeni Papara kullanıcılarının hesaplarını kullanabilmesi için veli izni alması gerekmektedir. Velinin bu izni verebilmesi için de kendi Papara hesabını kullanması gerekmektedir.

Veli iznini sadece Anne/Baba veya yasal vasiniz verebilir. Bahsettiğiniz durumda birinci dereceden (abi-abla) herhangi bir yakınınız yasal olarak doğrudan sizin ebeveyniniz yani veliniz olarak sayılmadığı için birinci dereceden yakınlarınızdan veli izni alamazsınız.

Sizin için faydalı olabileceğini düşündüğüm kaynaklar;

Papara bilgilerimi ne için kullanıyor?
Özel bilgilerim güvende mi?
Papara’da param güvende mi?

1 Beğeni