Papara için güncel fikirlerim ve +1 sorun

Merhaba,
Papara ile ilgili aklıma birkaç fikir geldi; bunları paylaşmak istiyorum.

Öncelikle Papara üye işyeri sayısı artmalı. Fiziksel iş yerlerinde henüz Papara POS faaliyete geçmedi diye biliyorum ancak internette faaliyet gösterenler için Papara Checkout teşvik edilmeli. Bu fikrimin geliştirilmesi için şöyle bir katma değer eklenebilir. İş yerlerinin Papara bakiye yükleme noktası olma yönünde çalışmalar yapılabilir. Büfelerin vs. ulaşım kartı dolum noktası olduğu gibi… Bu iş yerlerine ek gelir hem de kullanıcılara kolaylık olur. Hatta bu fikrim faaliyete geçerse ilk dönemlerinde teşvik amaçlı Papara noktalarından bakiye yüklemede cashback uygulanabilir. Bir de Papara bakiye yükleme için belirli yerlerde 50 TL, 100 TL gibi değerlerde Papara kuponları (hediye kartı veya fiş formunda) satılabilir. Yani talep olur mu buna bilemedim ancak yine de paylaşmak istedim.

Bir fikrim ise BKM’nin yıllar önce çıkarttığı Karttan Karta Para Transferi özelliğinin Papara’ya eklenmesi. Çok yaygın bir yöntem değil ama FAST’tan önce çıkmıştı ve FAST gibi hızlı.

Yeni trend Superapp kavramı yani bir uygulamanın bi nevi İsviçre Çakısı gibi kullanılması. Vodafone Yanımda, Maximum Mobil bunlara örnek. Papara da finans harici farklı hizmetleri bünyesine katarak uygulamasını Superapp’e dönüştürebilir.

Bir de bir sorunu paylaşmak istiyorum. Papara’da IBAN’a transfer ve banka hesabına çekme özelliklerinden denediğimde PTT hesaplarına ait IBAN’ı tanıyamadığını gördüm. Kendime ait PTT hesabının IBAN’ını girdiğimde “Banka bulunamadı” hatası veriyor. PTT’nin FAST desteklememesinden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. PTT IBAN’larını tanıyabilmesi sağlanmalı. Mümkün değilse PTT hesaplarına yapılacak transferlerde Papara’nın PTT hesabından direkt havale ile transfer sağlanmalı.

2 Beğeni

Merhaba! :wave: @emirhansevdali

Öncelikle hoş geldin ve önerilerin için teşekkürler!

Papara para kodları konusundaki fikrin gerçekten güzel. Atmlerin az bulunduğu yerlerdeki kullanıcılar için oldukça pratik ve mantıklı bir çözüm olacaktır.

Papara’ya daha fazla özellik katmak için çabalıyoruz! Geçtiğimiz günlerde Papara’ya sohbet özelliği eklendi!

1 Beğeni