Papara card veli izni doğrulaması

Merhaba @kalkanbilal123 :wave:

18 yaş altı papara kullanmak isteyen kullanıcılar için yasa gereği veli onayı zorunluluk haline getirildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para İhracı ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik

MADDE 5

(5) Anonim ön ödemeli araçlar hariç olmak üzere, ergin olmayan kişilere ön ödemeli araçların ilk ihracı ile elektronik para hesaplarının açılması esnasında ergin olmayan kişinin yasal temsilcisinin izninin alınması, alınan iznin kayıt altına alınması ve bunlar için gerekli prosedürlerin oluşturulması gereklidir.

(6) Anonim ön ödemeli araçlar hariç olmak üzere, kuruluş tarafından ergin olmayan kişilere sağlanan ön ödemeli araçlar ile yapılan harcamaların, ön ödemeli aracın ilk ihracı ile elektronik para hesaplarının ilk açılması esnasında izni alınan yasal temsilci tarafından takip edilmesini sağlayacak uygulamaların geliştirilmesi ve bu kişilerce talep edilmesi halinde kullanıma sunulması gereklidir.”

Veli onayını geçmek için yapman gerekenleri aşağıda belirtiyorum

Anne/babanın ya da yasal temsilcinin cep numarasını yazıyorsun, Papara hesabı varsa onay için bildirim gidiyor, tıklayıp onaylıyor. Yoksa hesap açması gerekiyor.
Anne veya babadan birisi olması yetiyor.

Yeni onaylayanlarda veli doğrulaması gerekli. Eski hesap da olsa onaylanmamışsa hesap onayı adımında yine etkileniyor olacak.

2 Beğeni