sanal card ve papara card çıkardım online alışveriş yapamıyorum fakat hesap doğrulanmamış halde ve sorun şu ki doğrulama yapamıyorum fotoğraflı kimliğim yok 18 yaşında değilim alternatif çözüm var mı
Merhaba @kullanici264 topluluğa hoş geldin.
Hesabını doğrulayabilmen için kimliğinde fotoğrafının bulunması ve velinden onay alman gerekmektedir. En yakın nüfus müdürlüğüne randevu alarak fotoğraflı kimlik kartı çıkartabilirsin.
Velimden nasıl onay alabilirim?
Papara hesabına giriş yaptıktan sonra ana sayfada Daha iyi Papara Deneyimi bildirimine dokunarak “Velinden Onay İste” bildirimine dokunarak onay için izin isteyebilirsin.
- Velin Paparalı ise Papara uygulamasına giriş yaptığında ana sayfada onay isteğini görebilir.
- Velin Paparalı değilse onay isteğin SMS ile davet olarak gönderilir. Papara hesabı açıp uygulamaya giriş yaparak onay isteğini ana sayfada görebilir.
- Velinin onay verebilmesi için doğrulanmış hesaba sahip olması gerekir.
Not: Doğrulanmamış hesapta kalmaya devam edersen, Papara Card’ın ile fiziki harcamalarına, QR ile fiziki harcamalarına ve ödemeler menüsünden faturalarını ödemeye devam edebilirsin.
Merhaba @kullanici264 ,
Evet, yeni yasal düzenlemeler sonucunda doğrulanmamış hesaplar ile artık internet harcaması yapılamamaktadır. Kimliğine fotoğraf ekletebilmek için sana en yakın nüfus müdürlüğüne randevu alarak fotoğraflı kimlik kartı talebinde bulunman yeterli.
Son olarak kimliğine fotoğraf ekletebilmek için 18 yaş zorunluluğu yoktur, 13 yaş ve üzeri olarak fotoğraflı kimlik kartı çıkarttırabilirsin.