DİKKAT - Papara hesap kiralama teklifleri hakkında uyarı

Merhaba Topluluk,

Bu şekilde para karşılığında hesap kiralama teklif eden mesajlara kesinlikle itibar etmeyin. Finansal kuruluşlar nezdinde açtığınız ve kimlik doğrulaması tamamlanmış hesabınızın üçüncü şahıslarca kullanılması ve kullandırılması ülkemiz kanunlarına göre suçtur. Yani hesabınızı başka bir kişiye kullandırmanız, hesapta hukuka aykırı bir işlem olmasa bile başlı başına bir suçtur.

Hesap kiralama işlemini yapmak için sizinle iletişime geçenler, kendilerini cezai sorumluluktan kurtararak, hesabınızı tüm cezai ve hukuki sorumluluğu sizin üzerinizde kalacak işlemlerde kullanabileceklerdir. Kimlik doğrulaması ve müşteri tanıma kurallarına göre, bankalar ve elektronik para kuruluşları gibi Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) yükümlüsü olarak faaliyet gösteren tüm finansal kuruluşlardan hizmet alan kişilerin sorumluluklarını devretmeleri mümkün değildir; hesabınızdaki tüm işlemlerden siz sorumlu tutulursunuz.

Elektronik para veya banka hesabınız suç kapsamına giren işlemlerde kullanılırsa, hesabınız üzerine yasal işlemler başlatılır ve kalıcı olarak kapatılır. Daha sonra onaylı bir hesap kullanmanız mümkün değildir. Lütfen hesap bilgilerinizi özenle koruyun ve size ulaşan kimseyle paylaşmayın.

Daha fazla bilgi için blog yazımıza göz atabilirsiniz.

5 Beğeni