Bireysel kullanıcılar için kart API

Başlamadan önce şunu belirtmek isterim ki; halihazırda banka hesabım olduğu için Papara hesabı açmanın mantıksız olacağını düşünüp şu ana kadar hesap açmamıştım. Fakat geçen günlerde güvenmediğim bir sitede alışveriş yapmam gerekti, ve böylelikle birkaç dakikada Papara hesabımı açıp, hayalet sanal kartla alışverişimi yapmış oldum ve şu ana kadar memnun kaldığımı söylemem gerek.

Konuya dönecek olursak; sanal ve hayalet kartlar pratik, fakat kullanımı genişletilebilir. Gün içinde bilgisayarımı, telefonumdan daha çok kullanıyorum, bu yüzden doğal olarak alışverişlerimin çoğunu bilgisayarım üzerinden hallediyorum. Ne yazık ki tek bir alışveriş için uygulamaya girip sanal kart oluşturmak, oldukça kısa sürse bile yeterince pratik değil. (Papara’ya giriş yap → Kartlar menüsüne gir → Sanal kartı bul → Oluştur → Kart bilgilerini kopyala vs.)

Eğer bireysel kullanıcılara sanal kart oluşturma API’si sunarsanız, benim gibi diğer geliştiriciler, kart oluşturmayı daha da pratik hale getirmek için çeşitli yöntemler sunabilir. İsim vermeden, yurtdışında buna benzer, her alışveriş sitesi için otomatik ayrı kart oluşturmaya sağlayan hizmetler mevcut, Papara’nın da bunun için potansiyeli olduğunu düşünüyorum.

Örneğin, aşağıdaki görseldeki gibi, bir kullanıcı, tarayıcısına yüklediği bir eklenti ile, kart numarası alanına tıkladıkladıktan sonra otomatik olarak Papara’dan kendisi için sanal kart oluşturmasını isteyebilir.

Elbette böyle bir tarayıcı eklentisini Papara’nın kendisi de yapabilir, fakat eğer bireysel kullanıcılara API erişimi verirseniz, bu tarz entegrasyonlar, çözümler, uygulamalar ve eklentiler ile çok daha sık karşılaşmak mümkün olacak. Ve eminim ki API erişimi, Papara’nın daha da yaygınlaşması için bir ön ayak olacak.

Son olarak, buna benzer konuların toplulukta daha önceden açıldığını fark ettim, fakat diğer konuların açılmasının üstünden uzun zaman geçtiğinden dolayı kendim yeni bir tane daha oluşturmak istedim.

- Yusuf Cihan

4 Beğeni

Merhaba Yusuf, topluluğumuza hoş geldin! :hugs:

Hizmetimizden memnun kalman bizi çok sevindirdi. Önerini, değerlendirilmesi için ilgili ekiplere ileteceğim.

Papara Web Üzerinden Sanal Kart Oluşturmak

Bu işlemi Papara Web üzerinden de yapabilirsin bu arada, telefon başına geçmek zorunda kalmadan. (Onay işlemi için gelen kodu görmek adına Link to Windows uygulamasından telefona gelen bildirimleri görüntüleyip kontrol edebiliyorum)

Üçüncü Parti Uygulamalar ve Güvenlik

Güvenlik bizim için her şeyin önünde gelen bir konu. Bu sebepten 3. parti uygulamaların kullanılmasını desteklemiyoruz. Ancak Papara tarafından böyle bir eklenti geliştirilebilir, neden olmasın?

Emeklerin ve bu konudaki geri dönüşlerin için çok teşekkürler :butterfly:

Eğer discord kullanıcısıysan (ve hala discord sunucumuza katılmadıysan) seni Papara Discord Sunucumuzda da görmekten mutluluk duyarız :confetti_ball:

Yeni bir fikrin olduğunda bunu belirtmekten asla çekinme, kullanıcılarımızın geri bildirimleri önemsiyoruz!

5 Beğeni

Evet ancak Web’den de girilse bile yine aynı menülerden kartı oluşturmak ve kart bilgilerini kopyalayıp alışveriş sitesindeki alanlara teker teker yapıştırmak gerekiyor.

İzin verirseniz bu konudaki endişelerinizi gidermeyi çok isterim.

API üzerinden Papara ile iletişime geçmek için kullanıcılar zaten kendi e-posta adresleri ve şifreleri ile giriş yapmak yerine önceden oluşturacakları API anahtarlarını kullanacaklarından, şifreleri ve e-posta adresleri güvenli olacak.

Eğer sorun, kötü niyetli insanların da API’yi kullanacak olması ise, API erişimini sadece Onaylı ve Sözleşmeli, veya sadece Sözleşmeli kullanıcılara açabilirsiniz. Böylece API ile iletişime geçen her kullanıcının kim olduğunu bilebilir, ve kötü niyetli kullananlar için aksiyon alabilirsiniz.

Ayrıca Papara’daki her özelliği API üzerinden sunma gibi bir zorunluluğunuz olmadığı için API anahtarların yeteneklerini kısıtlayabilirsiniz. Böylelikle, kullanıcıların API anahtarları ele geçirilmiş olsa bile, kötü niyetli insanlar kritik eylemler gerçekleştiremeyecek. Örneğin, yukarıdaki örnek üzerinden konuşursak, kullanıcıların API üzerinden sanal kart oluşturmasına izin verebilir, ancak kartların silinmesini için Papara’nın kendi uygulamasından yapılmasını zorunlu kılabilirsiniz.

Rica ederim, umarım olumsuz da olsa fikrim değerlendirilir :slight_smile:

Bu tür entegrasyonların geliştirilmesine izin vermek, geliştiricilerin Papara gibi hizmetleri/servisleri daha da geliştirmek için hayal güçlerini ve yeteneklerini kullanmasına olanak sağlar.

4 Beğeni